Velkommen i det grønne Danmark

Posted by on sep 5, 2012 in Featured, Nyheter

Velkommen i det grønne Danmark

I Danmark kan man roligt åbne vandhanen og nyde det klare friske drikkevand – en enkel, men vigtig livskvalitet. Danmark byder sine besøgende på mange grønne glæder. Først og fremmest er vandet rent og luften klar, og i hele landet kan man glæde sig over rent vand i åer og søer, i fjord og i hav, og frydes over grønne og frodige marker, enge og skove.

Danskerne sparer på vand og energi, sorterer affaldet, genbruger flaskerne, kører på cykel og bruger i stigende grad energi fra vedvarende kilder som de vindmøller, der snurrer lystigt overalt i landskabet.

Takket være den stramme danske miljølovgivning renses spildevandet fra næsten alle husstande og sommerhuse og fra industrien, så vandet ved de strande, som den fremsynede lovgivning i vid udstrækning har friholdt for bebyggelse, er rent og lige til at springe ud i.

Selvom Danmark er tæt bebygget, lægger man mere mærke til træernes blade end til husenes mursten, når man rejser gennem landet. Selv byerne er grønne, og i Danmark er der aldrig langt til åbne rekreative områder.

Det danske landskab oplever man mest intenst, hvis man færdes til fods, på cykel, til hest eller sejlende i en båd. I alle egne af landet er der gode muligheder for alle disse aktiviteter, og man kommer let derhen, hvor man vil, med tog, bus eller færge.

I Danmark arbejdes der meget bevidst med at gøre hoteller, vandrehjem, campingpladser, feriehuse og lystbådehavne miljørigtige. Er man mere til overnatning under nattehimlens stjerner, er der et helt netværk af primitive teltpladser at vælge mellem.

Når der skal købes ind, er det rart at vide, at det er nemt at finde økologiske varer i butikkerne. De seneste år er der sket en eksplosiv udvikling i udbudet, og især de større fødevareforretninger er velforsynede. Og spiser man ude, er det ikke længere svært at finde restauranter, der benytter økologiske råvarer.

Vil man se, hvordan det hele bliver til, kan man besøge de økologiske gårde, der åbner deres døre for besøgende. Det er også en af de måder, hvorpå man kan få et indblik i, hvordan den miljøbevidste befolkning lever i praksis, og måske også en mulighed for at lære ligesindede at kende.

Denne guide giver en række eksempler på, hvordan man kan komme til at opleve Det grønne Danmark. Men der er mange andre steder i landet, hvor der er mulighed for grønne oplevelser og aktiviteter. Kontakt de regionale turismeselskaber for nærmere oplysninger.

Under vejs i teksten optræder logoer fra grønne virksomheder og organisationer. Se bagest i bogen hvordan de kontaktes.

Bemærk at der i teksten forekommer parenteser med numre. Disse numre henviser til kort og telefonliste på flappen bagest i bogen. Numre med * findes på kort. Numre med ** findes i telefonlisten, og numre med *** findes både på kort og i telefonliste.