Naturvejledere – Kend naturvejlederen på uglen

Posted by on nov 5, 2012 in Featured, Rejser

Naturvejledere  – Kend naturvejlederen på uglen

Ta’ på tur

Hvert amt udgiver en oversigt over årets ture, og det er som regel gratis at deltage. Turene varer fra 1 time til det meste af dagen. En del af oversigtens ture er arrangeret af forskellige foreninger, og guiderne er derfor ikke altid uddannede naturvejledere, men gode stifindere. Her er et par appetitvækkere:

Ture for børn

Mange ture henvender sig specielt til børn. Et eksempel er ”Forårsskoven for børn”, hvor voksne kun har adgang ifølge med børn og medbringende en skål til indsamling af spiselige blade og urter til den salat, der skal laves. Ved Sønderskov Hovedgård i Ribe Amt kan børnene fange deres egen guldfisk og tage den med hjem, fordi der alligevel skal tyndes ud i voldgravens bestand.

Hugorme og fårehyrder

I de nordjyske klitter opsøges bostederne for Danmarks eneste giftslange, hugormen, mens en fredeligere tur i Vestjylland aflægger besøg hos en fårehyrde.

Ekspeditioner i Ekkodalen

På Bornholm kan man komme på tur til Ekkodalens skjulte grotter og usynlige søer, eller man kan gå på jagt efter urter til snapsen i Blåskinsdalen. Man kan også tage med på udkig efter nattens jægere, spidsmus og flagermus.

Tang og sten

I Vestsjælland fortæller naturvejlederen om tangen, der sidder på strandens sten, og om den tang, der er skyllet i land fra de dybere have. Strandens sten fortæller også gode historier om dengang, de var dele af nordiske fjelde.

Naturen har meget mere at fortælle, og hvis du er nysgerrig, er det en god idé at tage en naturvejleder ved hånden.

Verdens største Vadehav

Naturcenteret Tønnisgård (93**) på Rømø (3*) er hvert år udgangspunkt for 200 naturvejlederture med tysk guidning. Vadehavet er blandt de 5 vigtigste fuglelokaliteter i verden. Rømøs imponerende strand er 17 km. lang og 4 km. bred. Turene i Vadehavet er også for handicappede.

Cykelture

Selvom de fleste ture med naturvejleder foregår til fods, er der dog enkelte ture, hvor der cykles. En af dem er turen i Århus Amt til Helgenæs under temaet „menneskers samspil og modspil med naturen“.